Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

CPH JazzFestival - David Bendix Nielsen & Josefine Opsahl - ORGELDRØMME

Dato
Fredag d. 9. juli 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted
Sankt Markus Kirke, Forchhammersvej 12A, 1920 Frederiksberg C
Pris
Fri entré

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

‍‍ ‍‍

CJF 2021 i Sankt Markus Kirke

‍‍ ‍‍

Josefine Opsahl/David Bendix - Orgeldrømme

‍‍ ‍‍

//· ”Er alt, hvad vi ser eller synes

andet end en drøm i en drøm?”

Edgar Allan Poe ·//

‍‍ ‍‍

Josefine Opsahl - cello & elektronik

David Bendix Nielsen - kirkeorgel

Tobias Hansen - visuel kunst

‍‍ ‍‍

Fredag d. 9. juli kl. 20.00

Fri entré

‍‍ ‍‍

☞ Josefine Opsahl, website: http://josefineopsahl.dk/

☞ David Bendix Nielsen -> https://davidbendix.com/

☞ Tobias Hansen, website: https://www.tobiashansen.dk

‍‍

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

‍‍ ‍‍

Sankt Markus Kirke ved Forum på Frederiksberg afslutter sin koncertrække under Copenhagen Jazz Festival 2021 med to fremtrædende navne i den yngre generation af klassiske musikere herhjemme i tværkunstnerisk favntag med den visuelle kunst.

‍‍ ‍‍

Koncerten er den første i organisten David Bendix Nielsens serie ‘Orgeldrømme’, og han har inviteret cellisten og komponisten Josefine Opsahl og kunstneren Tobias Hansen til et fordybelsesfuldt møde mellem klassisk kirkemusik, blandt andet værker af Arvo Pärt, improviserede elektroniske klangrum og levende malerier skabt af organiske elementer, væsker og blandede farver projiceret op på kirkerummets vide vægge.

‍‍

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

‍‍

Josefine Opsahl (1992) er en bemærkelsesværdig musiker og komponist, der forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genrer og sit hovedinstrument celloen. Som et billede på en ny tids musiker har hun i de senere år bevæget sig ubesværet mellem komposition, improvisation, lydkunst og performance i et væld af forskellige udtryksrum, ofte i samspil med andre kunstarter. Det er ikke gået ubemærket hen, og Opsahl modtog Wilhelm Hansen Fondens Hæderslegat i 2020 og i Leonie Sonnings Talentpris i 2021.

‍‍

David Bendix Nielsen (1993) er en af tidens mest aktive unge orgelsolister med et omfangsrigt national og internationalt koncertvirke. Han har arbejdet med og for nogle af Danmarks væsentligste orkestre og kor, modtog Leonie Sonnings Talentpris i 2019 og debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Solistklasse i 2019. Han har alene siden 2020 spillet steder som Westminster Abbey i London, Lunds Domkirke, Basilique Sainte-Clotilde i Paris, Fredensborg Slotskirke og Den Internationale Ivan Sokol Orgelfestival i Slovakiet. Blev samme år ansat som organist ved Sankt Markus Kirke, hvor projekter med et fast tilknyttet barokensemble og serien ‘Orgeldrømme’ blandt meget andet finder sted.

‍‍

Tobias Hansen (1995) er filmfotograf og visuel kunstner. Hans værker fokuserer på farver og væskestrukturer i deres grundlæggende form. I undersøgelsen af hvordan de forskellige farver og strukturer påvirker hinanden og danner abstrakte former, skaber han malerier i konstant bevægelse. Han har bl.a. opført sine levende malerier sammen med DR Pigekoret ved korets Forårskoncerter i Holmens Kirke i 2018.

‍‍

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |