Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

CPH JazzFestival - Sonja Richter & Søren Gemmer - fortolker Shakespeares Sonetter

Dato
Tirsdag d. 6. juli 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted
Sankt Markus Kirke, Forchhammersvej 12A, 1920 Frederiksberg C
Pris
Fri entré

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

CJF 2021 i Sankt Markus Kirke

Sonja Richter & Søren Gemmer - fortolker Shakespeares Sonetter

//· “Søde musik, hvor har jeg tit - hver gang

du på det lykkelige træ slår an,

ved søde fingres blide tryk, en klang,

hvis sprøde vellyd røver min forstand - 

som disse vævre springfyre haft lyst

til ømt at kysse håndens bløde bug,

mens mine læber, snydt for deres høst,

ved træets frækhed rødmer, gjort jaloux”

William Shakespeare 

oversat/gendigtet af Bjarne Gertz·//

‍‍ ‍‍

Sonja Richter - ord

Søren Gemmer - lyd/musik

Tirsdag d. 6. juli kl. 20.00

Fri entré

☞ Sonja Richter, i samtale med Rufus Wainwright, ‘Sex, død og opera’, gaffa.dk: https://gaffa.dk/artikel/38883...

☞ Søren Gemmer, website: http://sorengemmer.com

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

Sankt Markus Kirke har inviteret skuespilleren Sonja Richter og musikeren Søren Gemmer til en fri fortolkning af Shakespeares Sonetter, hvor kærligheden gennemlyses i kærlighedens ypperste digters prisme. Hengivenhed, begær, magt, afmagt, betagelse og besyngelse fuldt optegnet i Shakespeares syngende ekvilibristiske digtning. 

Richter og Gemmer går i et mindre udvalg af de 150 sonetter på sulten ekskursion i universet. Sonetterne falder spontant, og vi møder Den unge yngling, Den mørke dame, Digteren og Døden, der blander sig med musikkens iturevne reallyde, abstrake langbølgebeats, tonale improvisationer og samplede stemmer. 

En poetisk-musikalsk alkymisme og en hommage Shakespeare, hvis sande inderste vi aldrig kommer nærmere end i Sonetterne.

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

SONJA RICHTER (1974) er uddannet skuespiller fra Odense Teater og har været tilknyttet Betty Nansen, Øste Gasværk og især Det Kongelige Teater blandt mange andre. Modtog tidligt i sin karriere Kronprinsparrets Kulturpris (2007) og vandt “Shooting Shat” på Berlin Film Festival i 2004. Hendes bidrag til dansk film- og tv-kultur er uomgængeligt med distinkte præstationer i serier som FORSVAR (2003-04), FORESTILLINGER (2007) og BEDRAG (2015-16) og film som ELSKER DIG FOR EVIGT (2002), KVINDEN I BURET (2013). Hun har også internationalt gjort sig bemærket og spillede blandt andet overfor Tommy Lee Jones i THE HOMESMAN (2014). Richter spiller i midt-juli 2021 titelrollen i August Strindbergs FRK. JULIE på Bellevue Teatret

SØREN GEMMER (1984) er pianist, elektronisk musiker og komponist og arbejder i et spænd mellem moderne jazz og improviseret elektronisk musik. Han har spillet med Jørgen Leth, Nicolaj Stochholm, den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM), Palle Mikkelborg, DR Big Band blandt mange andre. På det seneste har Gemmer arbejdet med elektro-akustisk improvisation, liveprocessering af reallyde sammen med skuespillerne Thure Lindhardt i projektet HØJSANGEN og Charlotte Munck i en fortolkning af det præantikke epos GILGAMESH. 

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |