Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

CPH JazzFestival - Peter Laugesen & Adi Zuckanovic - oplæsningskoncert med Peter Laugesens digte

Dato
Torsdag d. 8. juli 2021, Kl. 20:00 til kl. 21:00
Sted
Sankt Markus Kirke, Forchhammersvej 12A, 1920 Frederiksberg C
Pris
Fri entré

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

‍‍ ‍‍

CJF 2021 i Sankt Markus Kirke

‍‍ ‍‍

Peter Laugesen/Adi Zukanovic - fortolker Laugesen

‍‍ ‍‍

//· Jeg vidste godt, at sådan var det, sådan er det og sådan bliver det: Tiden er nu, eller tiden findes ikke.

Det er op til os at finde den, hvor den lige nu er. Det er vores ansvar, og vores livs kvalitet afhænger af, at vi gør det. Ikke bare det, men at vi gør det sammen i vores orkestrerede jungle, hyler det mod stjernehimlen fra vores sjæls brændende blikskure. ·//

‍‍ ‍‍

Peter Laugesen - digte

Adi Zukanovic - flygel/elektronik

‍‍Koncerten varer en time 

Fri entré


☞ Peter Laugesen, forfatterweb: https://forfatterweb.dk/oversigt/laugesen-peter

☞ Peter Laugesen, oplæsning ved DR P8 Jazz Alive -> https://youtu.be/zUb3Kt7E5T8?t=374

☞ Adi Zukanovic, portræt ifm. DJBFAs Hæderspris 2019 -> https://youtu.be/zUb3Kt7E5T8?t=374

‍‍

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

‍‍ ‍‍

Digteren Peter Laugesen, der er blevet omtalt som dansk poesi eneste sande rockstjerne, mødte første gang musikeren Adi Zukanovic, da denne som ungt og ubeskrevet blad blev indlemmet i Jakob Bros kortlivede, men indflydelsesrige Tentet. De to har siden, i studiet og live, opbygget en fortrolighed og et venskab på tværs af generationer og kunstarter. 

Ved denne koncert i Sankt Markus Kirke på Frederiksberg læser Laugesen et spontant tilrettelagt udvalg af det mangeartede forfatterskab som tæller mere end 50 digtsamlinger, senest TRAVELING og VADEHAVE. Laugesen har gennem tiden foruden digte udgivet et betragteligt korpus teaterstykker, samt albums med jazzmusikerne Jakob Bro, Nicolai Munch-Hansen, Christian Vuust og punkrockerne Singvogel. Om koncertformen siger Laugesen:

“Det er sådan set Adi, der bestemmer. Jeg følger ham og musikken.”

Og det kan Laugesen roligt gøre. Den blot 33-årige Adi Zukanovic er på få år blevet et kraftværk i dansk rytmisk musik. Bisse, Nikolaj Nørlund, Kristian Leth, Hanne Boel, Nørrebros Teater har blandt mange andre nydt godt af pianisten, keyboardisten, arrangøren og kapelmesterens dedikation til klang og mening. Et virke, der blev anerkendt med en Steppeulv i 2017 som Årets Musiker og DJBFAs Hæderspris i 2019.

Sankt Markus Kirke glæder sig til at kunne præsentere et poetisk, improviseret øjeblik i tiden ved denne tredje koncert i rækken under Copenhagen Jazz Festival 2021.

‍‍

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |

‍‍

Om Laugesen og BREV TIL EN MALER (2016):

Men det er ikke kun ordenes grafiske materialitet, der presser sig på hos Laugesen; det er også deres klanglige. Digtene er ikke bare ordmaleri; de er også ordjazz. De er synkoperet rytme, og de er klang; klang, der indimellem går amok i strømme af allitterationer (»svimler stinkende, stimlende stimer af slimede«) eller ligefrem producerer enderim, som her, hvor der for alvor jazzes igennem, i et slingrende spor fra grafisk til lydlig materialitet: »når skøjterne skærer/ vores navne ned/ i den kolde is/ så vi kan lære/ hvad det var vi hed/ før trommerne begyndte at buldre og vores skuldre kom i spring/ dinga dingedingling/ oh y e a h«.

Lillian Munk Rösing, Politiken.

“På keyboards og lydeffekter meddigtede bosniskdanske Adi Zukanovic, så tilstandene nogle gange nærmede sig det spatiøst psykedeliske som hos det tidlige Pink Floyd, meget enkelt og virkningsfuldt.” Information, liveanmeldelse af Jakob Tentet.

| ❀ ✿ ❀ ✿ ❀ ✿ |